Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

6.11.2015

Pii Paa Puu, terve marraskuu!

Tulevan isänpäivän kunniaksi aloitimme marraskuun ensimmäisen maanantain askartelemalla kortteja. Näytimme mallikortin ja partiokerholaiset aloittivat askartelemaan innokkaasti. Yksi malli, mistä lopulta syntyi tekijöiden näköisiä kortteja. Taktiikkakerho Havut osallistui maanantaina Käpylinnan lauluhetkeen, missä koko päiväkodin voimin laulettiin leikkien.


Kannustava ympäristö ja sopivan haastavat tehtävät ruokkivat lasten luovuutta.


Opettelimme tällä viikolla Havujen ja Nuppujen kanssa valokuvaamista. Tehtävänä oli valita metsästä joku maisema mikä herätti mielenkiintoa. 

Arjen keskellä voi välillä unohtaa, miten hienoja ponnisteluja lapset tekevät päivittäin keskittymällä elämään sääntöjen ja suunnitelmien maailmassa. Lasten arki on jatkuvaa valokuvaamista, hetkien kokemista ja sisäistämistä. Lapset elävät jokaisen hetken kuin valokuvan. Siinä missä aikuinen pysähtyy hetkeen ja keskittyy ottamaan siitä valokuvan, lapsi keskittyy koko ajan leikkimällä ja pysähtymällä pohtimaan miksi joku asia on tietyssä paikassa. 


Kiireisessä maailmassa läsnäoloa on hyvä harjoitella ja siinä lapset ovat täydellisiä opettajia. Lapset opettavat aikuisille paljon vaan olemalla, kuuntelemalla luonnon ääniä ja tutkimalla innokkaasti luontoa.

Isänpäivän askartelujen lisäksi tarjosimme torstaina ja perjantaina yhteisen kahvihetken kimmiksellä vanhemmille. Syksyn taittuessa talveksi oli mukavaa juoda yhdessä kuppi kuumaa ennen kerhon alkamista. 

Opin tälläviikolla paljon luovuudesta ja siitä miten on tärkeää luottaa lapsiin ja heidän omaan näkemykseensä, he ovat vapaita olemaan liian kriittisiä omalle luovuudelleen. Lasten itsevarmuus ja tapa tehdä on asia, mistä jokainen aikuinen voi ottaa mallia oman luovuutensa herättämiseen. Älä aparoi, oot just hyvä noin.

Kiitos kuluneesta viikosta ja aurinkoista viikonloppua !

Terkuin Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti