Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

2.10.2015

Nuput aukenevat

Partiokerhossa luonto on isossa roolissa ja sen muutoksista näemme miten aika vie meitä eteenpäin. Uusi viikko alkoi kirpeässä säässä ja tunsimme tulevan talven tuulen jo kutittelevan kasvojamme. Pienten partiokerholaisten ryhmä sai nimekseen Nuput, mikä sopii mielestäni ryhmälle paremmin kuin nenä päähän!
Olemme ihaileet taivalla lentäviä lintuparvia, katselleet maassa lepääviä lehtiä ja tutkineet värien taikaa sekoittamalla vesivärejä yhteen lasipurkeissa. Lapset saivat tutustua pääväreihin, siihen miten niitä yhdistelemällä syntyy uusia värejä ja miten punainen ja keltainen muuttuu yhdessä oranssiksi. Kaikki lapset näyttivät pitävän tehtävästä ja osallistuivat innokkaasti seuraamaan opetusta.Viikon aikana olemme keskittyneet kehittämään lasten kiipeilytaitoja. Reippaat ja itsevarmat askeet ovat kuljettaneet meitä kohti kalliota ja olemme tasapainoilleet myös koivun notkeilla oksilla. Kiipeily on tuonut lasten kasvoille suuren hymyn ja on ollut hienoa huomata miten lapset nauttivat omista onnistumisen kokemuksistaan.

Partiokerhossa on hyvä yhteishenki ja tilaa napata uusia ideoita kerhon käyttöön. Nuppujen iloksi saimme tiistaina vieraan joka puhalsi isoja saippuakuplia puiston puiden lomaan. Luovuus näkyy lapsissa päivittäin ja partiokerhossa annamme tilaa lapsen ideoille. Mukana matkassa oleva Pöle Pöllekin pääsi kiikkumaan metsässä kun eräs lapsi keksi idean rakentaa ihka oman kiikun Pölelle.Kimmon puiston kiikut ovat olleet päivittäin partiokerhon käytössä, välillä lapset joutuvat jonottamaan omaa vuoroaan kiikkuun. Kiikkuminen tuntuu olevan kuin palkinto lapsille hyvästä kerhopäivästä, oma hetki missä voi rentoutua kerhon ja kodin välillä.

Partiokerho tarjoaa lapsille arvokasta omaa leikkiaikaa ja lapset ovat ryhmäytyneet erittäin hyvin. Leikit sujuvat ongelmitta kuin vanhoilla ystävillä.

Reipasta viikonloppua!

Terkuin Sofia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti