Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

23.10.2015

Kun metsä seikkailupuistoksi muuttui!

Suomessa suositellaan alle kouluikäiselle lapselle päivittäin vähintään kahden tunnin liikunta-annosta. Liikkumiseen olisi suositusten mukaan hyvä tutustua monipuolisesti ja erilaisissa ympäristöissä. Varhaisella iällä aloitetusta säännöllisestä liikunnasta on suuri hyöty. Liikunta nimittäin edesauttaa lapsen motoristen ja kognitiivisten taitojen kehittymistä. Oman kehon hallinta ja liikunnasta saadut onnistumisen kokemukset antavat lapselle itsevarmuutta ja kasvattavat itsetuntoa toimia yksin ja yhdessä toisten kanssa. Ja lisäksi liikkuminen on hauskaa, varsinkin mukavassa porukassa!


Kavereiden kanssa jumppaaminen on superhauskaa!

No, liikuntaa ja mukavia kavereita meillä Partiokerhossa riittää! Matkat läheisille kerhopaikoille taittuvat aina kävellen. Matkoja on syksyn aikana pidennetty sitä mukaa kun kerholaiset ovat tottuneet kävelyyn retkiköydessä. Kerhopaikoilla ja metsiköissä liikuttaessa kiipeillään ja välillä kompuroidaan, motoriset taidot kehittyvät siinä samalla kuin huomaamatta. Partiokerhon toiminnassa on viikoittain myös ohjattuja liikuntaharjoitteita ja -leikkejä. Liikuntaleikeissä kehittyvät motoriikan lisäksi myös kaveritaidot.


Montako Havua mahtuu yhdelle kivelle?
Tällä viikolla Partiokerhossa on aloitettu liikunta- ja seikkailuteema ja liikunta on sen myötä nostettu kerhotoiminnassa pääosaan. Metsä kallioineen on ollut mahtava ympäristö tarjota kerholaisille korvaamattoman tärkeitä liikunta- ja seikkailuelämyksiä.
Partiokerholaisten kerhokorteissa on nostettu esiin joka vuodenajalle muutama liikkumiseen liittyvä tavoite. Nyt syksyllä ollaan panostettu seikkailuliikunnan lisäksi jo pallotteluun, rakenteluun ja helppojen liikuntaleikkien harjoitteluun. Salijumpassa on ollut teemana pallot ja värit. Toivottavasti saadaan talveksi lunta, jotta talvelle suunnitellut liikuntakokemukset totetuisivat yhtä hyvin kun syksyiset.


Nuppuja seikkailuradalla

Nuput saivat liikunta- ja seikkailuteeman hengessä uudenlaisia kokemuksia liikkumisesta päästessään hyppimään esteradalle ja kiipeilemään köyden avulla kalliolle. Köysikiipeily oli pienten kerholaisten mielestä jännittävää, mutta kaikki uskaltautuivat kokeilemaan ja kiipesivät lopulta köyttä pitkin ihan ylös saakka. Alas kallion rinnettä pääsi turvallisesti peppumäkeä laskien tai kierien. Nuput innostuivat keksimään myös itse uusia hyppyesteitä ja kiipeilypaikkoja ja testailivat niitä innokkaasti yhdessä. Lisäksi harjoittelimme touhukkaiden Nuppujen kanssa tarkkuusheittoa heittelemällä käpyjä ämpäriin.


Kallion valloitus Nuppujen tyyliin!
Havuille rakennettiin metsään astetta haastavampi liikuntarata. Radassa oli erilaisia esteitä ja pisteitä, joissa harjoiteltiin liikuntataitoja. Hypittiin, heitettiin, tasapainoiltiin ja pujottauduttiin läpi pienistä koloista. Osa Havuista jaksoi kiertää rataa kerta toisensa perään kun toiset kokeilivat kerran tai pari ja jäivät kiinnostuneina seuraamaan sivusta.

Havuille ehdoton suosikki oli kalliokiipeily köyden avulla. Kerhossa opetellut vuorottelutaidot joutuivat tiukkaan testiin, kun kerholaiset odottivat malttamattomina omaa vuoroaan kokeilla köysikiipeilyä. Odotellessa kannustettiin kiipeämisvuorossa olevaa kerhokaveria. Ylhäällä odotti palkkiona halaus ohjaajalta ja mainiot metsäiset näkymät. Kerholaisilla oli innostuksesta posket punaisena ja onnelliset hymyt ulottuivat korviin asti kun jyrkkä rinne oli keskittymistä ja rohkeutta vaativan kiipeämisurakan jälkeen valloitettu. 

 
Miltä siellä ylhäällä näyttää?

Ensi viikolla samaa teemaa jatketaan aarteenetsinnän ja salijumpan merkeissä! Siihen saakka: Hyvää viikonloppua kaikille pienille ja suurille seikkailijoille! Muistakaa liikkua!


SatuEi kommentteja:

Lähetä kommentti