Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

4.9.2015

Pii paa puu, terve syyskuu!

Syksy on täällä, niin kalenterin mukaan kuin säänkin puolestakin. Vaikka sää on vielä toistaiseksi ollut pääosin lämmin ja kuiva, voi syksyn jo aistia aamujen viileydessä. Torstain kerhossa retkeiltiinkin jo varsin vetisissä tunnelmissa ja Partiokerhon hieno laavukin pääsi tositoimiin suojatessaan kerholaisia rankkasateelta eväshetken ajan. Laavu sai aikaan pienten kerholaisten keskuudessa ihmetystä ja ilonkiljahduksia, sen alta oli jännittävä ottaa juoksuspurtteja eväiden syömisen jälkeen.

Partiokerhossa ulkoilemme ahkerasti säällä kuin säällä. Syksyn tullen on tärkeää tarkastaa lasten ulkovaatetus kuntoon. On aika kaivaa esiin hanskat, hatut ja muut ulkovaatteet. Alimmaiseksi suosittelemme kylmällä säällä pukemaan lämpökerraston. Sateella tarvitaan vedenpitävät jalkineet ja vaatteet. Päähineeksi suosittelemme erillistä sadehattua, huppu häiritsee ikävästi näkemistä ja kuulemista. Nyt ajankohtaiseksi tulevat myös erilliset eväshansikkaat, jotka voi pakata reppuun mukaan tai päällimmäisten hansikkaiden alle. Oman istuinalustan päällä on mukavampi nauttia eväitä ja istua alkupiirissä kuin kylmässä kosteassa maassa.


Partiokerhon viikkoon on tällä kertaa mahtunut yhteinen lauluhetki päiväkoti Käpylinnassa, bussiretki Viikin kirjastoon ja tietysti myös tuttua metsämeininkiä. Pienten kanssa on retkeilty tutussa pikkumetsässä ja isojen kanssa pikkumetsän lisäksi myös kentällä ja sen lähimetsiköissä.
Pienet kerholaiset olivat mukana melkein sadan lapsen joukossa laulelemassa kesään liittyviä lauluja päiväkoti Käpylinnan salissa. Kerholaisistamme kaikkein nuorin uskaltautui jopa kahdesti mukaan esiintymään koko joukon ihasteltavaksi. Lauluhetken lisäksi ehdimme kerholaisten kanssa leikkiä ja nautiskella eväät päiväkodin pihalla.Isojen kanssa kerhossa matkattiin bussilla Viikin kirjastoon. Reissulla tuli harjoiteltua samalla julkisilla kulkemista sekä lisäksi muiden kirjaston käyttäjien huomioimista. Satuhetkessä teemana oli kesän muistelu ja uiminen, kerholaiset jaksoivat hienosti kuunnella koko puolituntisen. Kirjaston ulkopuolella istuva suuri autonrenkaista taiteiltu gorilla teki kerholaisiin suuren vaikutuksen ja sitä käytiin tutkimassa ihan kosketusetäisyydeltä. Eräs kerholainen halusi kokeilla kuinka paljon valtava gorilla painaa ja yritimmekin kaikki yhdessä nostaa gorillan ilmaan. Ei se kuitenkaan lasten suureksi harmiksi liikahtanut milliäkään, yrityksen puutteesta ei kuitenkaan varmasti ollut kyse! Retki taisi olla kerholaisten mielestä melkoisen hauska, mutta samalla myös aika jännittävä. Oli paljon uutta ihmeteltävää ja samalla monia sääntöjä muistettavana. Kirjastoretkiä tulee varmasti syksyn ja talven aikana lisää, useimmiten suuntaamme varmasti Käpylän omaan kirjastoon.


Tällä viikolla on jätetty jäähyväiset ihanalle ohjaajallemme Maijulle, joka on siirtynyt hyvin ansaitulle eläkkeelle. Oli kunnia saada aina niin lempeä ja hymyilevä Maiju työuransa viimeisiksi metreiksi meille Partiokerhoon! Uutena ohjaajana kerhossa aloitti Sofia, jonka esittelyn voi pian lukea Partiokerhon blogista. Lämpimästi tervetuloa mukaan Partiokerholaisten iloiseen joukkoon!


Ensi viikolla odottavat taas uudet seikkailut! Mukavaa viikonloppua kaikille!

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti