Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

11.9.2015

Säät vaihtelevat, hyvä mieli säilyy

Aloitimme partiokerhon uuden viikon ihmettelemällä isojen ryhmän kanssa tuleeko sadetta vai ei. Maanantaina lähdimme lasten kanssa normaalisti kävelemään kohti kenttää ja matkalla pysähdyimme ihmettelemään aidassa nukkuvaa etanaa, tien yli ylittävää kissaa ja valitsimme viikon puuksi koivun. Olimme pakanneet mukaan uudet lelut uudeksi viikoksi, tällä viikolla partiokerholaiset pääsivät leikkimään pienillä auto- ja eläinhahmoilla.

Kentällä pelasimme polttopalloa, maa meri laivaa ja kiipesimme kalliolle syömään eväitä. Lapset tykkäsivät polttopallosta ja juoksivat reippaasti maa meri laivassa eri pisteisiin. Kalliolla jatkoimme eläin ja autoleikkejä ja hyödynsimme sateen tekemää lammikkoa eläinten pesupaikkana. Eläimille keksittiin nimiä Mansikista Mustikkiin, ja päivän kohokohdaksi muodostui kentällä vieraillut kissa, joka antoi lasten silittää.
Toisena retkipäivänä matkasimme isojen kanssa uudestaan kohti kenttää missä lapset leikkivät supersankareita pienellä hiekkakasalla. Kerhossa ”vieraili” Saku Sammakko, joka lauloi lapsille lauluja ja kertoi satuja. Kerholaiset pääsivät askartelemaan pahville syksyn terveisiä ja korteista tulikin upeita! Kaikki osallistuivat reippaasti askarteluun ja päätimme kerhon tuttuun tapaan Kimmon puistossa loppulauluun.

Perjantaina tavattiin Partiokerhon isojen ryhmän kanssa normaaliin tapaan Kimmiksellä, mistä matkasimme retkiköydessä kauniissa auringon paisteessa kohti Käpylinnaa. Lapset näkivät päiväkodin pihalla toisia lapsia ja aloitimme leipomaan kaurakeksejä. Jokainen lapsi lisäsi taikinaan vuorotellen ainesosia. Lapset kertoivat innokkaasti mitä muuta olivat leiponeet kotona. Moni lapsi oli tehnyt yhdessä perheen kanssa sämpylöitä ja korvapuusteja. Kiltti keittiöntäti paistoi keksit ja toi ne lapsille tarjottimella, mistä jokainen lapsi sai valita kolme keksiä syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Herkkuhetken jälkeen menimme Käpylinnan pihalle leikkimään vielä hetkeksi ennen kun matkasimme Kimmikselle laulamaan loppulaulun ja lähdimme mahat täynnä viettämään viikonloppua.Kaurakeksien resepti (teimme tämän tuplana)
Ensin sulatettiin voi ja sen jälkeen muut ainekset sekoitettiin voin kanssa kulhossa 
ja nosteltiin pieniksi kasoiksi pellille. Keksejä paistettiin uunissa kymmenisen 
minuuttia 175 asteessa.50 gvoita
1 dlsokeria
2 dlkaurahiutaleita
1 rklvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1muna

Retkeilimme pienempien kerholaisten kanssa tiistaina tutun kerhopaikan sijasta vain lyhyellä kävelyllä ja muuten pysyimme Kimmon puistossa leikkimässä ja askartelemassa. Uusi ohjaaja Sofia tapasi pienet ensimmäistä kertaa ja leikitti pieniä kiikussa ja vierailipa Pöle pöllökin moikkaamassa pieniä partiokerholaisia. Lapset ovat ottaneet uuden ohjaajan Sofian hyvin vastaan ja Sofia on viihtynyt mainiosti kerhossa. Lapset pääsivät askartelemaan myös pahville syksyn terveisiä ja kerho päätettiin raikuvaan nauruun kiikussa ja liukumäessä.
Toisena pienten kerhopäivänä, torstaina aurinko helli kerholaisia ja lähdimme reippaasti kohti pientä metsää. Paikalle päästyä kaikilla lapsilla riitti hyvin leikkimieltä ja etsimme talven askarteluja varten käpyjä ja luimme kaksi satua. Kerhon yhdellä jäsenellä oli syntymäpäivät tulossa, ja hän sai koko kerholta hienon kortin ja lauloimme yhdessä hänelle paljon onnea vaan laulun.


Terkuin Satu ja SofiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti