Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

15.1.2016

Uusia tuulia


Päivä päivältä saamme valoa lisää ja päivä pitenee, partiokerhon arki on pyörähtänyt reippaasti käyntiin ja pakkasista huolimatta tekemistä on riittänyt. Aika juoksee nopeasti, vasta avattiin joululahjoja ja nyt on jo koittanut tammikuun puoliväli.

 

Rutiinit pitävät elämän valoa yllä ja suojelevat muutoksissa. Olemme jatkaneet syksyn aikana hyväksi todetuilla toimintamalleilla. Alkupiirissä olemme tuttuun tapaan käyneet läpi säätä, kertoneet kuulumisia ja kuunnelleet Pölen tarinoita. Retkiköysi on saanut töistä hieman lomaa, kun olemme taittaneet matkoja pulkkien avulla. Pulkka on näin talvella mainio keksintö ja sitä vetäessä itsekkin saa hyvin liikuntaa.

 
Nuput leikkimässä Päiväkoti Käpylinnan pihalla



Partiokerho on hieno paikka harjoitella yhteistyötä. Kuvassa Havut jakamassa pulkkailun ilon


Kauniista maisemasta huolimatta pakkanen on ollut pureva ja olemme joutuneet muuttamaan Partiokerhon normaalia käytäntöä ja viettämään osan kerhoajasta myös sisätiloissa. Olemme selvinneet kylmän ilman tuomista haasteista tsemppaamalla toisia ja vierailemalla kirjaston lisäksi sisätiloissa Kimmon puistossa ja päiväkoti Käpylinnassa.

 

Partiokerhon uusi hoitaja Saila on aloittanut tällä viikolla, Saila on ensimmäisen viikon aikaina tutustunut Partiokerholaisiin ja lukenut leikkien lisäksi paljon satuja Havuille ja Nupuille. Havujen kerhoon on tullut uusi jäsen ja Nupuissa aloitti joulukuun aikana kaksi uutta Partiokerholaista.

Leikkien lomassa voi hetkeksi jäädä ihmettelemään talven kauneutta


Saila ohjaamassa Havuille musiikkihetkeä


Alkuviikon vietimme kirjojen maailmassa, missä luimme ja leikimme yhdessä sisällä ja ulkona lumessa. Lumi sopii hyvin tammikuun teemaamme aisteihin. Viime viikolla teimme havujen kanssa värijäätä, missä lapset näkivät kaksi muutosta, ensin vesi värjääntyi ja sitten jäätyi. Loppuviikosta keskityimme aisti teemaan, kuuntelimme linnunlaulua ulkona ja soitimme Päiväkoti Käpylinnassa soittimia.

 

Lapsista on ollut ihanaa tunnustella miten lumi muuttuu kasvojen päällä vedeksi, muovata ja rakentaa, tehdä omilla jaloilla pehmeään hankeen polkua, heittäytyä lumeen piirtämään lumienkeliä ja rakentaa uusi ystävä lumiukko.

Partiokerhon jäsenet ovat toisille jo hyvin tärkeitä ja jos yhdelle lapselle on tullut paha mieli kylmän ilman tai muun syyn takia, ovat toiset lohduttaneet ja kannustaneet. Lasten empaattisuus näkyy kerhossa toisista huolehtimisella.  Aiomme talven ja kevään aikana aistiteeman lisäksi keskustella lasten kanssa jo syksyllä avatuista tunnetaidoista ja käydä läpi eri tunteita leikkien ja tarinoiden kautta.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Terveisin,

Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti