Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

21.1.2016

Käy tietäs laulellen

Musiikki ympäröi elämäämme päivittäin, jos sitä ei kuuntele kotona, sitä kuulee kaupassa tai julkisissa kulkuneuvoissa. Olemme käyneet tammikuussa aisteja läpi ja olemme keskittyneet tällä viikolla erityisesti musiikkiin. Laulaminen on kulkenut partiokerhossa koko ajan mukana, olemme osallistuneet Päiväkoti Käpylinnan lauluhetkiin ja lopettanut päivän aina loppulauluun. Musiikki avautuu lapselle kuuntelemisen ja luomisen kautta, lasten on turvallista oppia kuuntelemaan ja nauttimaan musiikista leikkien kautta. 

Maanantaina osallistuimme Havujen kanssa Leikkipuisto Kimmon musiikkihetkeen, missä pääsimme laulamaan tuttuja lauluja, mm. metrolla mummolaan ja piippolan vaarilla oli talo raikuivat Käpylässä kitaran säestyksellä. Rohkeat havut saivat soittaa mukana ja oli hienoa seurata miten innoissaan lapset olivat. Harjoittelimme koko viikon myös Nuppujen kanssa ensimmäistä säkeistöä lumiukko laulusta.

"Lumiukot, lumiukot ketjussa kulkee, nysäpiiput nysäpiiput suuhunsa sulkee. Olalle ne taputtaavat tuttavaa ja veikkaa, hangella heittelevät kuperiskeikkaa"


Keskiviikkona vierailimme Päiväkoti Käpylinnan tiloissa, missä oli mm palomiehiä, päiväkodin avustajia ja prinsessa lääkäri töissä

Havut laulamassa loppulaulua

Nuput taikoivat torstaina värikästä jäätä ja kaivoivat lumitunnelin


Musiikki tarjoaa lapsille matkan toisen kenkiin, sitä kautta on hyvä oppia erilaisuutta ja elämän moninaisuutta. Voi hetken kävellä vaikka Piippolan vaarin kengissä kun laulaa hiijalahei hei ja opetella samalla maatilan eläimiä. Tai matkustaa metrolla mummolaan ja harjoitella laskemista laskemalla ankanpoikia. 

Laulut toimivat myös hyvin porukan kokoomiseen, sillä saa huomion ja hetkeksi kaikki keskittymään yhdessä yhteen asiaan kun lapset herkistyvät kuuntelemaan. Aiomme jatkaa musiikkiteemaa koko talven ajan, niin että välillä voimme loppulaulussa taputtaa käsiä tahtiin.

Musiikkiteema jatkuu ensiviikolla laulujen kautta, pääsemme myös reippailemaan saliin ja löytämään kehon tuntemuksia musiikin ja liikkeen avulla. Partiokerhossa olemme onnekkaassa asemassa kun pääsemme nauttimaan viikottain luonnonäänistä ja opimme keskittymään kuuntelemiseen havaitsemalla lintujen laulua, tuulen kahinaa ja lumen narskumista kenkien alla. 

Soivaa viikonloppua kaikille!
Terkuin Sofia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti