Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

4.12.2015

Kappas, joulukuu!

Syksyn aikana partiokerhossa on juhlittu kolmen kerholaisen syntymäpäiviä onnittelulauluin ja usein yksi Käpylän partiokerhon jäsenistä, Pöle Pöllö on antanut lapselle muistoksi onnittelukortin. Pöle Pöllö on ollut tälläviikolla matkalla Lapissa tervehtimässä sukulaisiaan ja lepäämässä kaamoksen suojissa. Meillä etelässä vuoden pimein aika ei juurikaan näy, tällä viikolla saimme energiaa auringon säteistä, mitkä taikoi kauniisti metsään varjoja ja lammikoihin peilejä. 

Yhdellä kerholaisista oli syntymäpäivät tällä viikolla ja saimme maistella sen kunniaksi keksejä, laulaa onnittelulaulun suomeksi ja englanniksi sekä huutaa kallioilla ilmaan joululahjatoiveita tontuille. Sankari itse toivoi lahjaksi lumipalloja, mitä varmasti muutkin Partiokerholaiset haluavaisivat nähdä ennen joulupukin tuloa.

Luonnosta voikin ammentaa hyvin toiveita, mitä toivoisi syntymäpäivän kunniaksi tapahtuvan. Kuten kaikki Käpylän partiokerhon kerholaiset nämä toiveet voivat olla ihan erinlaisia, mutta silti yhtä tärkeintä. Toinen voi toivoa tuulta mikä veisi loput lehdet puista ja toisi tilaa talvelle tulla, kun toinen haluaisi että saisi leikkiä auringonsäteiden kanssa varjoteatteria koko vuoden ajan.Partiokerhon teema onkin ollut tällä viikolla lahjoista parhain eli erilaisuus. Jokainen havu ja nuppu saa loistaa omalla persoonallaan ja se tekee kerhosta rikkaan. Olemme pohtineet suomen itsenäisyyspäivän ovella moninaista suomea ja teimme konkreettisen harjoituksen lasten kanssa siitä, miten eri näköisiä suomalaiset voivat olla. Leikkasimme lehdestä kuvia ja liimasimme ne suomen lippuun. Lippuun päätyi nuorta ja vanhaa, tummaa ja vaaleaa ja isoa ja pientä suomalaista. Katselimme Havujen kanssa myös Anni Valtosen Uusia suomalaisia kirjaa, missä on kuvia monikulttuurisista perheistä. Suomesta on tulossa nopeasti yhä monikulttuurisempi maa, kirjassa on paljon kauniita kuvia ja tarinoita erilaisista perheistä. Myös Pöle Pöllö suosittelee kirjaan tutustumista ja lasten kanssa on hyvä keskustella meidän ihmisten erinlaisuudesta myös kotona.Pääsimme Nuppujen kanssa vierailemaan Käpylinnan koko talon lauluhetkessä, mikä pidettiin jouluteemalla. Nuput osallistuivat reippaasti lauluhetkeen ja muistivat hienosti laulujen sanat. Laulut kulkevat Partiokerhon arjessa mukana, niillä on hyvä nostattaa yhteishenkeä ja luoda tunnelmaa. Loppulaulumme onkin ollut niin suosittu, että osa kerholaisista on laulanut sitä myös kerhon ulkopuolella.

Mikään päivä ei ole partiokerhossa täysin samanlainen, vaikka tutut raamit on piirretty ja ne määrittelevät paljon kerhon kulkua. Lapsilla on tilaa olla kerhossa juuri sellaisia mitä he haluavat kunakin päivänä olla, mikä tekee jokaisesta päivästä erinlaisen. Pöle Pöllökin palasi perjantaina takaisin partiokerhoon Lapin reissultaan sateen ja tuulen saattelemana. Hän lupasi kertoa ensiviikolla matkastaan ja aikoi toimittaa kirjeen muuan Tuukka Tontulta, joka on pienen pieni ja kiltti tonttu joka seikkailee Käpylässä. Kuulemme hänestä joulun alla varmasti lisää.

Juhlavaa ja monimuotoista itsenäisyyspäivä viikonloppua!

Terkuin Sofia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti