Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

11.12.2015

Tuukka ja lupa tonttuilla!


Pii Paa Puu, terve joulukuu!

Päättyy vuoden odotukset, joulupukki avaa ukset!

  
Joulujuhlien kunniavieras, päiväkoti Käpylinnan lähistöllä operoiva Tuukka-Tonttu heräsi henkiin partiokerholaisten leikeissä jo hyvissä ajoin marraskuun puolella. Kuka on jättänyt pieniä kädenjälkiä puihin? Mitä punaista tuolla pilkottaa? Voivatko tontut olla jo liikkeellä? Ihmettelivät innostuneet kerholaiset useampaan otteeseen.

Nyt joulukuun lähestyessä puoliväliä on joulun taika sateisesta ja lämpimästä säästä huolimatta jo vahvasti mukana kerhopäivissä. Kerhossa kurkistetaan jokaisella kerralla joulupussiin, jonne Tukka-tonttu ja Pöle-pöllö ovat toimittaneet aina pienen yllätyksen. Kaikki kerholaiset saavat vuorollaan kurkistaa pussukkaan ja saavat kotiin viemisiksi sieltä löytyvän lorukortin.

Nuput pikkumetsässä ja Kimmiksellä. Kuka tänään saa joulupussiin kurkistaa?
Tonttutouhuja havumetsässä
 Nuput pääsivät kuun alussa aistimaan joulun riemua Käpylinnan yhteisessä jouluisessa lauluhetkessä. Tuokiossa esiintyi Tuukka-tontun serkku ja pikkuisia tonttuilevia eskareita. Lauluhetkellä koristeltiin kuusi ja Nuputkin saivat käydä laittamassa yhteiseen kuuseen oman koristeensa. 

 Havut pääsivät puolestaan jouluiselle retkelle Helsingin keskustaan. Kävimme ihastelemassa perinteistä Stockmannin tavaratalon jouluikkunaa. Yhdessä ikkunassa oli valloittava luminen satumetsä, innostuneet kerholaiset bongasivat sieltä heti Pölen Lapin sukulaisia. Toisessa ikkunassa oli herkullisen näköinen suklainen taideteos ja kolmannessa lego-palikoista rakennettu suuri huvipuisto. Havut saivat kokeilla seinässä olevia nappuloita, joita painamalla ikkunoissa tapahtui aina jotain jännittävää.

Matkaa tehtiin bussilla ja raitiovaunulla. Pöle kurkisteli repusta ja Havujen syleistä sateista Helsinkiä.
Lumoavia jouluikkunoita katseltiin ja ihmeteltiin hyvä tovi.
Jouluikkuna etapin jälkeen kävelimme sateisen Aleksanterinkadun toiseen päähän Senaatintorin Tuomaan markkinoita ihastelemaan. Markkinoiden keskellä oleva upea karuselli riisuttiin suojapuvustaan ja se pyörähti juuri sopivasti käyntiin. Havut pääsivät päivän ensimmäiselle kierrokselle nauttimaan jouluisesta ja aika vauhdikkaastakin pyörityksestä. 

Pitäkää tiukasti kiinni, nyt mennään!

Joulukuinen ystävämme Tuukka-tonttu on tällä viikolla lähestynyt reippaita kerholaisiamme kirjeitse. Kirjeessä kiireinen Tuukka-tonttu on pyytänyt lapsilta apua suureen pulmaansa. Korvatunturille on kantautunut tieto, että Käpylässä on aivan liikaa roskia metsissä ja tienvarsilla. Koko Joulu on hänen mukaansa vaarassa peruuntua tältä vuodelta, kun tekemistä sen valmisteluissa on jo tontuilla aivan liikaa. Partiokerholaiset pääsivät pelastamaan Joulua keräämällä roskia pois kerhopaikoiltaan. Roskia kertyi Nuppujen ja Havujen avustuksella suuret pussilliset. Kyllä Joulu nyt varmasti voi astetta siistimpään Käpylään tulla!


Ensi viikolla Partiokerhon tonttuilut huipentuvat Käpylinnalaisten kanssa vietettävään joulujuhlaan. Siellä pääsemme maistelemaan Havujen leipomia piparkakkuja ja tapaamme ehkä sitten viimein salaperäisen Tuukka-tontunkin!


Hyvää viikonloppua ja joulun odotuksen iloa!


Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti