Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

8.5.2015

8.5.2015 - Partiokerholaisen päivä

Hei!

Kevät alkaa olla jo pitkällä, ja kuukauden kuluttua myös partiokerho jää kesätauolle. Nyt on siis hyvä aika valaista hieman sitä, millainen on tyypillinen päivä partiokerhossa. Kerhossa pyrimme pitämään kiinni rutiineista, sillä kun lapsi tietää mistä asioista kerhopäivä koostuu on kerhoon tullessa turvallinen olo. Useimmat päivät vietämme kerhopaikallamme metsässä, mutta teemme myös retkiä päiväkodille tai esimerkiksi kirjastoon.

"Tänään meillä onkin ollut aika jännä päivä", totesi eräs kerholainen kun osallistuimme päiväkodilla musiikkituokioon.
Siirtymässä kerhopaikalle.
Jokainen kerhopäivä alkaa tapaamisella leikkipuisto Kimmossa. Siellä me ohjaajat otamme lapset vastaan ja aloitamme yhdessä matkan kohti metsänhelmaa. Siirtymisiä paikasta toiseen helpottaa käytössämme oleva retkiköysi, josta jokainen lapsi saa valita aamulla oman paikan. Köyden jokainen lenkki on merkitty laminoidulla kuvalla jostakin Suomen metsissä asuvasta eläimestä tai hyönteisestä. Kaikilla kerholaisilla taitaa olla jo oma suosikkinsa! Matkalla kerhopaikalle kerholaiset kertovat kuulumisiaan, havaintojaan ympäristöstä tai laulavat yhteislauluja. Yksi vakiintuneimmista matkalauluistamme on "Viisi pientä ankkaa", jonka kerholaiset osaavat jo upeasti. Varsinkin laulun loppuun kuuluva isä-ankan rääkäisy kaikuu varmasti pitkin Käpylää.

Jokainen päättää vuorollaan millä lelulla haluaa leikkiä.
Päästyämme metsään aloitamme päivän tervehtimällä kerhopöllöä ja käymällä läpi päivän asioita. Tämän jälkeen laulamme jonkin laulun ja jaamme lelut kerholaisille. Jos päivään kuuluu jokin erityinen ohjelmanumero, toteutamme sen ennen leikkien alkua. Tänä keväänä olemme muun muassa opetelleet värejä, tutkineet aisteja sekä askarrelleet metsässä.

Eväitä on hauska vertailla muiden lasten kanssa. Riemua herättää jos jollakulla toisella on jotain samaa kuin itsellä.
Metsässä suosittuja leikkejä ovat olleet ainakin erilaisten hiekka- ja multakakkujen teko sekä hippa. On kerhossa myös leikitty esimerkiksi huimia merirosvoja sekä aurinkorannalle haaksirikkoutuneita veneilijöitäkin. Leikkien jälkeen otamme eväät esiin ja etsimme rauhallisen paikan niiden syömiselle.
Eväät syötyämme alkaa usein jo kerhopäivän loppu häämöttää, joten pakkaamme lelut reppuun ja aloitamme matkan takaisin leikkipuistolle. Paluumatkalla kerholaisten kanssa ehdimme vielä laulaa monet laulut, ennen kuin on aika lähteä kotiin vanhempien mukana.

Aurinkoista viikonloppua,

 Jenni ja Daniela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti