Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

31.5.2015

31.5.2015 - Kiitos ja näkemiin!

Hei,

”On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa,
nyt meidät yhteen liittää vain muistojemme maa,
jää jälki sydämiimme, jälki unelmiin,
teille laulamme nyt näkemiin.
Turvallista matkaa, me toivotamme näin,
on aika purjeet nostaa ylöspäin,
turvallista matkaa aalloilla elämän,
kanssa hyvän ystävän"

Perjantaina oli partiokerhon ensimmäisen toimintakauden viimeinen kerhopäivä. Kerhojen kokoonpanot ovat vaihtuneet vuoden aikana niin lasten kuin aikuistenkin osalta. Jotkut lapset ovat aloittaneet päiväkotitaipaleensa jo vuodenvaihteessa, jotkut aloittaneet kerhossa vasta kevään aikana ja jotkut puolestaan kulkeneet mukana matkassa syksystä saakka. Toimintakaudella 2015-2016 kerhossa jatkaa molemmista kerhoista muutama lapsi ja muutama siirtyy päiväkotiin.


Käpylä on ollut upea paikka pyörittää partiokerhoa. Alueen yhteisöllisyys on mahdollistanut paljon erilaista toimintaa. Syksyllä kerholaisten vanhemmat mainostivat meitä ahkerasti ja joulun alla pääsimme leipomaan pipareita erään kerholaisen mummin luo. Leikkipuisto Kimmo on avannut meille ovensa eväshetkien ajaksi talven tuiskuissa ja päiväkoti Käpylinnaan olemme päässeet mm. jumppaamaan, katsomaan nukketeatteria ja askartelemaan. Myös Käpylän kirjasto on tarjonnut meille hauskoja satuhetkiä sekä katon pään päälle kaikkein kurjimpien säiden aikana.

Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut onnistunut. Toimintaa on pyritty kehittämään kerholaisten ja heidän vanhempiensa toiveiden mukaan. Erityisesti kevätkaudella toiminnan vakiinnuttua olemme päässeet erittäin lähelle toiveitamme laadukkaasta leikkitoiminnan kerhosta. Kevään aikana keräsimme myös kerhon toiminnasta palautekyselyn, jonka perusteella kerho sai asteikolla 1-5 toiminnan arvosanaksi 4.7. Arvosana on aivan uskomattoman hieno ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan toimintakaudella 2015-2016.

Vielä ennen kesälomaa olisi kuitenkin yhden kerhoviikon kuulumiset läpikäymättä. Olemme molempien kerhojen voimin tehneet raitiovaunuretken leikkipuisto Braheen, leikkineet leikkipuisto Kimmossa ja viettäneet kevätjuhlaa yhdessä päiväkoti Käpylinnan kanssa Käpylän työväentalolla.

Parasta raitiovaunuretkessä kerholaisten mielestä oli:

”Hiekka”
”Pääsin istumaan spårassa”
”Ensimmäinen kerta raitiovaunussa”
”No ne pyörät”
”Hepat”
”Leikkiminen ja hiekkakakkujen tekeminen”

Kuten arvata saattaa, raitiovaunulla matkustaminen oli monien suosikkijuttu koko retkessä. Eräs kerholainen matkusti ensimmäistä kertaa elämässään raitiovaunulla ja toinen oli riemuissaan päästessään lastenvaunujen sijaan istumaan penkille. Matka ja uusi puisto olivat jännittäviä kokemuksia, mutta leikkipuiston aktiviteeteista mieleisimpiä olivat perinteiset hiekkaleikit, polkupyörällä ajo ja puuheppojen silittely. Hieman yllättäväksi hitiksi nousi molemmissa kerhoissa myös erilaisten kiipeilytelineiden lakaiseminen. 


Keskiviikkona vietimme kevätjuhlaa ja lähes kaikki kerholaiset perheineen pääsivät iloksemme paikalle. Pienet ja isot kerholaiset esittivät yhdessä laululeikin ”Leipuri Hiiva”.  Esitys sujui oikein mallikkaasti varsinkin siihen nähden, että kenraaliharjoitukset pidettiin esiintymislavan sijaan hiekkalaatikon reunalla.  Laulua kuului ja pienet kädet taputtelivat kakkuja oikein reippaasti.

Leikkipäivät leikkipuisto Kimmolla sujuivat kevätjuhlaharjoitusten, pyöräilyn, kukkaseppeleiden teon ja hauskojen leikkien merkeissä. Jokaisena viimeisen kerhoviikon päivänä meitä hellivät vielä lisäksi lämpimät ja aurinkoiset säät. Mikä onni oli vihdoin saada heittää haalarit ja kuravaatteet kaappiin ja nauttia kesästä.

Omasta puolestani haluan kiittää kaikkia kerholaisia perheineen kuluneesta toimintakaudesta. Lisäksi haluan kiittää maailman parasta työpariani Jenniä keväästä ja entistä työpariani Katria hänen tekemästään pohjatyöstä kerhotoiminnan eteen. Kiitokset kuuluvat myös leikkipuisto Kimmon, päiväkoti Käpylinnan ja Käpylän kirjaston henkilökunnalle. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, kiitokset myös Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:lle ja py Alku-Käpylinnan johtajalle Olli Kamuselle. Kiitos!

terveisin Daniela

-------


-------

Hei!

Kun aloitin tammikuussa lastenhoitajana Käpylän partiokerhossa olin hieman jännittynyt, mutta samalla innoissani. Pidin siitä ajatuksesta, että kerhossa ulkoillaan paljon ja ryhmäkoot eivät ole suuria, jolloin kerho-ohjaajilla on aikaa kaikille lapsille, eikä kukaan jää huomiotta. Pienet ryhmät olivatkin mielestäni onnistunut asia. Niiden ansiosta partiokerhossa kaikki lapset leikkivät keskenään ja ryhmähengen muodostaminen oli helpompaa.

Kerholaisten kanssa olemme viettäneet monet tunnit metsässä ulkoillessa säällä kuin säällä. Harvoin on ollut päivää jolloin olisimme jääneet sisään huonon sään takia, ja kerhossa olenkin oppinut, että kunhan varusteet ovat hyvät on ulkoilu hauskaa koska vain. Usein aikuiset säikähtävät pientä vesisadetta, mutta lapset keksivät silloinkin ulkona vaikka mitä puuhailtavaa.


Hienointa partiokerhon ohjaajana toimimisessa on ollut saada seurata kerholaisten kasvua ja ryhmän muodostumista. Kaikista kerholaisista on kasvanut reippaita ulkoilijoita ja hyviä ystäviä toistensa kanssa. Tänä keväänä olen monta kertaa saanut hämmästellä sitä, miten paljon kerholaiset ovat oppineet vuoden alun jälkeen. Partiokerhon ohjaajana toimimista ja kerhoryhmiä jää ikävä, mutta olen iloinen kaikista seikkailuista ja retkistä joita sain kokea yhdessä kerholaisten kanssa.

terveisin Jenni

AURINKOISTA KESÄÄ KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti