Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

6.5.2016

Touhukas toukokuun alku

Toukokuun toinen päivä lähdimme Havujen kanssa vierailulle Käpylässä sijaitsevaan Heseva kotiin, missä on ryhmäkoteja vanhuksille. Pienen ratikkamatkan jälkeen saavuimme perille ja matkasimme vielä hissillä ylöspäin. Havut alkoivat paikan päällä reippaasti leipomaan yhdessä asukkaiden kanssa ja keskustelimme keksien paistuessa lomasuunnitelmista ja siitä mitä me oikeen Partiokerhossa tehdään ja mikä kerhossa on mukavinta.


Mukavinta kerhossa on kuulemma kiipeily ja kaverit. Vierailu meni hyvin ja keksilautaset tyhjenivät nopeasti. Kiitimme Hesevaa mukavasta aamusta ja lauloimme vielä meidän oman loppulaulun kiitokseksi.


Kaurakeksejä ja kiipeilyä KäpylässäEnnätimme käydä läheisen koulun pihan puistossa vielä juoksentelessa hippaa ja ratikka matkan jälkeen poljimme tutulla kimmiksellä vielä pyörillä. Liekkö keksit vai ihanan aurinkoinen ilma syynä lasten energisyyteen?Tiistaina ja keskiviikkona tarjosimme tulevan äitienpäivän kunniaksi Kimmiksellä aamiaista ja askartelimme. Oli mukavaa istahtaa hetkeksi alas lasten vanhempien kanssa ja nauttia kesäisestä aamusta. Askartelutkin meni hienosti, lämpimien ilmojen tulo mahdollistaa askartelun ulkona, eikä tuuli vienyt edes silkkipapereita. Havut harjoittelivat jo saksien käyttöä ja Nuppuille askartelutuokio oli hyvä keskittymisharjoitus.


Leikkimistä ja kokkailua


Askartelua Kimmiksellä

Kävimme kävelyllä keräämässä kukkia ja piirtelimme katuliiduilla jättiläiskäärmettä kimmikselle, joka luikerteli Kimmiksen talon edessä säikäyttäen aikuisia. Keskustelimme lapsien kanssa siitä että millainen heidän äiti on ja saimme tämmöisiä vastauksia:" Minun äidistä tulee mieleen se että sen kanssa on kiva leikkiä ja se on kivaa kun se antaa minun imuroida. Äidin kanssa on jotenki kiva leivätä yhteispäikkäreitä. "

" Nukkuminen äidin kainalossa viekussa sohvalla. Siis on hauskaa että äiti kerää minulle kesäkukkia ja tekee kukista mulle kukkapannan ja on hauskaa askarrella äidin kanssa. " 

" Äiti tekee hyvää puuroa. Minusta oli kiva mennä äidin kanssa yhteen paikkaan missä kaikki oli lasten tehtäviä. "

" Äitin kanssa etsiä samanlaisia sukkia kun äiti laittaa pyykit kuivumaan "

"  On kivaa syödä jätskiä äidin kanssa" 

" Äiti on ihana koska voi köllötellä aamulla yhdessä" 

" Jos äiti olisi vuodenaika, äiti olisi kevät "

" Minun äitini olisi talvi "Metsämotoriikkaa


Upeita kukkasia!Haleja ja tanssia metsässäRyhmät ovat pienentyneet huhtikuun aikana, mikä on mahdollistanut Havujen kanssa sen että olemme harjoitelleet ilman retkiköyttä kävelemistä. Retkiköytemme on herättänytkin paljon kehuja, siitä miten turvallista sen avulla on lapsien kanssa kulkea, mutta myös se että lapset ovat saaneet konkreettisesti paikan jostain. Havut saivat huhtikuussa jokainen vuorollaan olla aikuinen ja kulkea ensimmäisenä ikäänkuin ohjaajana. Kaikki pitivät harjoituksesta ja se on näkynyt myös siinä että ilman retkiköyttä kävely on mennyt hienosti.Entäs se kiipeily sitten? Sitä pääsimme tekemään perjantaina Havumetsän juuressa olevalla kalliolla, minne lapset hienosti vuorotellen kapusivat. Partiokerho sai vieraita lehdestä, mistä oli toimittaja ja valokuvaaja paikalla. Taisi olla Havuille elämänsä ensimmäinen haastattelu, ensi jännityksen jälkeen juttu sujui ja Havut kertoivat hienosti siitä mikä kerhossa on kivaa. Laitamme linkin juttuun kun se tulee parin viikon päästä painosta. Perjantai olikin toimintaa täynnä, kiipeilyn lisäksi harjoittelimme tarkkuusheittoa kävyillä, keräsimme äitienpäivä kukkia ja luimme sadun kierrätyksestä. Oikein onnistunut viikko taas Partiokerhossa, toivotaan että lämpö hellii meitä myös ensi viikon seikkailuissa!


Terkuin Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti