Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

1.5.2016

Katso kastemato!

Viikkomme alkoi hieman sateisissa tunnelmissa kun maanantai aamuna satoi taivaan täydeltä hetken vettä. Se ei Havuja haitannut, päinvastoin Havut nauttivat, sillä kastemadot olivat tulleet esiin mullasta. Kävelimme kentälle ja laskimme matkalla kuinka monta matoa näimme ja luvuksi saimme laskettua yli 20 kastematoa! Sateisen sään takia söimme eväät Kimmiksellä ja luimme satuja lapsille. Vietimme myös erään Havulaisen läksiäisiä.

Nyt parin viikon sisällä on Nuppujen ja Havujen kerhoon tullut muutoksia. Nupuista sekä Havuista on pari lasta siirtynyt päiväkotiin ja haluamme toivottaa heille onnea sekä toivottavasti he nauttivat ajasta päiväkodista ja saavat upeita muistoja sieltä!

Tiistaina menimme Nuppujen kanssa päiväkoti Käpylinnaan mutta kävelimme hieman pidemmän reitin sinne. Keräsimme matkalla roskia lasten kanssa ja saimme kokonaisen roskapussin täyteen roskia. Matkalla puhuimme lapsille hieman mitä roskille pitää tehdä ja kuinka ei kannata roskata maata. Käpylinnaan mentäessä, liikenne valoissa seisoi poliisiauto, mikä tietenkin herätti innostussa Nuppujen seassa. Poliisimiehet olivat todella kilttejä, kun he laittoivat pariksi sekunniksi poliisiauton valot vilkkumaan ja vilkuttivat pienille Nupuille.

Käpylinnassa luimme pari tarinaa lapsille ja lapset saivat leikkiä vapaasti, monen suosikki oli nukketalo.


Kimmonpuistoon palattuamme pelasimme lasten kanssa sählyä ja en yllättyisi jos tulevaisuudessa joku Nupuista olisi sählytähti!

Keskiviikkona pidimme Havujen kanssa rennon kerhopäivän. Kävelimme aluksi pienen lenkin ja lauloimme matkalla esimerkiksi viisi pientä ankanpoikaa ja elefanttimarssin. Kimmonpuistossa annoin lasten leikkiä ns.''isojen puolella''. Oli se lapsille mukavaa, kun sai kerrankin kiipeillä vähän isommassa leikkimökissä.

Jälleeen kerran Havut innostuivat etsimään kastematoja. Hieman kaivattuaan multaa, Havut löysivät kokonaisen kastematoperheen! Isän, äitin ja vauvan.

Torstai ja perjantai meni Käpylinnan salissa. Olimme tehneet hieman vapputeemaa Sofian kanssa sinne. Askartelimme vappunaamarit, tanssime huivien kanssa ja leikimme ilmapalloilla. Hienoja majojakin syntyi kumpanakin päivänä!

Kerhoa on tältä keväältä enää jäljellä hieman yli kuukausi, joten tehdään tästä loppu kerhoajasta ikimuistoinen! Toukokuussa aijomme harjoittaa Sofian kanssa lapsien motoriikkaa esim. tasapainottelulla ja kiipeilyllä.

Todella aurinkoista viikonloppua ja vappua kaikille!

Iloisin mielin,

SailaEi kommentteja:

Lähetä kommentti