Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

16.4.2016

Kevät tuli, lumi suli. Purot sano puli puli...

Partiokerholaiset ovat saaneet nyt kahden viikon ajan nauttia ihanasta auringon paisteesta. On ihanaa, että auringon tultua lämmittämään meitä, voimme olla hyvin mielin koko kolmen tunnin ajan ulkona eikä tarvitse sisällä käydä lämmittelemässä!Olemme aloittaneet Havujen kanssa käymään läpi yhdessä asioita, joissa lapset saavat sanoa omia mielipiteitään ja mitä esim. haluaisivat enemmän  tehdä partiokerhossa. Tätä kutsumme lasten kokouksiksi. Meillä oli ensinmäinen lasten kokous maanantaina ja tämä oli todella positiivinen kokemus niin lapsille kuin meille aikuisillekkin. Lapset kertoivat, että he haluavat enemmän leikkiä näitä asioita:


  • palomiesleikit
  • pesäpalllon pelaamista
  • pomppimista esim. yhdellä jalalla
  • vuorikiipeilyä
  • supersankarileikit
  • rakentaa majaa
  • hippaa
  • prinsessa leikit                                                                                                                                                                                  
 Tiistaina menimme Nuppujen kanssa Pikku metsään, jonne tuli myös vierailulle päiväkodin lapsiryhmä. Oli Nupuilla ihmettelemistä ja katsomista, kun harvoin Pikku metsässä on muitakin kuin partiokerholaisia.

Keskiviikkona suuntasimme myös Havujen kanssa Pikku metsään ja kiipesimme kallion päälle aurinkoa paistattelemaan. Meillä oli mukana katuliituja ja taiteilimme jokainen taideteoksia kalliolle. On Havut kyllä todella taitava ryhmä, Kallio oli värikäs meidän lähdettyä sieltä! Havut nauttivat silmin nähden Pikku metsästä, joten puhuimme Sofian kanssa, että tulevaisuudessa käymme varmasti yhä useammin siellä Havujen kanssa.

Torstaina menimme Nuppujen kanssa lauluhetkelle Päiväkoti Käpylinnaan. Ennen lauluhetken alkua kävin Nuppujen kanssa eläinkirjaa läpi, jossa tutustuimme koiriin, kissoihin, rottiin ja marsuihin. Nuput olivat kovin kiinnostuneita niistä ja mielellään olisivat halunneet lukea kirjan heti uudestaan.

Lauluhetkellä pääsimme aivan eturiviin istumaan ja lauloimme tuttuja lauluja kaikille, kuten Leijonaa mä metsästän, Metrolla mummolaan ja Päivän säde ja menninkäinen. Lauluhetkellä Leijona kurkisti luolastaan, mikä pelästytti vähän Nuppuja,  mutta Sofia kävi hienosti läpi lauluhetken jälkeen asian läpi lasten kanssa. Lapset saivat näyttää esim. miten leijona kulkee, joten kaikille jäi hyvä mieli lauluhetkestä.

Perjantaina menimme pitkästä aikaa Havujen kanssa Havumetsään, jossa kiipesimme Havumetsää vastapäätä olevan kallion päälle. Löysimme rauhoitetun luonnomuistomerkin Hiidenkirnun. Siinä oli Havuilla ihmettelemistä, että miksi sellainen on siinä. Luimme lasten kanssa myös loruja, lapset saivat lorupussista valita kortin, jossa oli jokin runo, minkä aikuinen sitten luki lapsille.

Havumetsässä puhaltelimme saippuakuplia ja söimme auringon paisteessa eväitä. Lähdimme takaisin Kimmon puistoon, jossa Havut innostuivat pyöräilemään koko loppu ajan,

Olemme Nuppujen ja Havujen kanssa keskusteltu kärsivälllisyydestä ja mitä se tarkoittaa.Käytännön harjoitteena olemme harjoitelleet odottamista. Hienosti jaksoivat esim. odottaa omaa vuoroaan, kun leimat laitettiin kerhokorttiin.


Todella aurinkoista viikonloppua kaikille!

Saila


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti