Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

21.8.2015

Siilejä ja auringonpaistetta!

Tällä viikolla on kerhoissa jatkettu samalla teemalla, eli toisiimme tutustuen. Joukkoon on liittynyt lisää reippaita kerholaisia ja ensi viikkoon mennessä pitäisi molemmissa ryhmissä olla mukana 7 pientä seikkailijaa. Osalle kerholaisista on tällä viikolla jaettu omat kerhokortit, joita on hyvä kuljettaa mukana kerhorepussa.

Kävelymatkaa on pidennetty isojen kerhossa pikkuhiljaa. Olemme tehneet retkipaikalta pieniä kävelyitä lähimaastoon ja käyttäneet pidempää reittiä kerhopaikan ja leikkipuisto Kimmon väliä kulkiessamme. Ensi viikolla on suunnitelmissa matkata isojen kanssa uudelle kerhopaikalle, jonne matka onkin jo hieman pidempi. Pienten kerhossa matka ”pikkumetsään” on jo varsin sopiva, retkiköydessä ja epätasaisessa maastossa kulkeminen ei ole kaikkein pienimmille ihan helppo tehtävä.

Kerholaiset ovat tällä viikolla bonganneet maastossa muun muassa perhosia, oravan, sieniä ja erilaisia kasveja. Erityistä huomiota ovat saaneet vaahterat ja nokkoset, jotka kerholaiset tunnistavatkin jo taitavasti.

Sekä isojen että pienten kerhossa on askarreltu tällä viikolla havunneulasista ja kartongista piikikkäät siilihahmot.  Pienten ryhmässä liiman levittäminen näytti olevan jännittävin osuus askartelua ja sitä olisikin siileihin kulunut varmaan litratolkulla ilman ohjaajien tarkkaa säännöstelyä. Siiliteema on ollut esillä myös alkupiirissä. Siileistä on opittu monenlaista uutta tietoa, laulettu, loruiltu ja joillakin kerholaisilla on ollut omia tarinoita kerrottavana kohtaamisista siilien kanssa.


"Sii sii siili, metsässä hiipi. Kalliolle kiipesi 
Mitä siellä näki? Oliko se käki?"

"Siilillä selässä, on monta sataa piikkiä.
Muistathan, trallaallaa!
Sitä ei voi paijata."

On ollut ilo huomata, kuinka molemmissa ryhmissä on ystävystyminen kerhokavereiden kesken jo hyvässä vauhdissa. Kerho onkin mainio ympäristö harjoitella kaveritaitoja, kun ryhmässä on suunnilleen saman ikäisiä lapsia, tilaa leikille ja uusia hauskoja virikkeitä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti