Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

1.9.2014

1.9.2014 - Partiokerhon ensimmäinen päivä

Hei kaikki,

Tänään maanantaina 1.9. oli Partiokerhon ensimmäinen varsinainen toimintapäivä, 3-5-vuotiaiden kerho. Aamu alkoi minun ja Katrin osalta jännittyneissä tunnelmissa viime hetken valmisteluja tehden. Hieman ennen yhdeksää siirryimme Leikkipuisto Kimmoon vastaanottamaan kerholaisia. Tänään kokoonnuimme Kimmon pihalta löytyvässä kodassa / katoksessa, mutta jatkossa tulemme kokoontumaan aamuisin leikkipuistorakennuksen puukuistilla.

Isojen kerhoon pääsi paikalle tänään vain yksi reipas kerholainen, joten erityisesti isojen ryhmästä löytyy vielä tilaa. Kerhoasioissa voi ottaa yhteyttä PY Alku-Käpylinnan johtaja Olli Kamuseen (olli.kamunen@hel.fi tai 09 310 52990) tai suoraan Partiokerhoon (040 586 2539).

Kävelimme kerhopaikalle pitämään alkupiiriä, jossa tulemme molemmissa kerhoissa sanomaan alla olevan lorun.

Nyt alkaa hauska retki,
Partiokerhon oma retki!
Mukana on... (jokainen saa sanoa oman nimensä vuorollaan)
Me yhdessä leikitään,
ja hauskaa pidetään!


Alkupiirin jälkeen oli aika käydä läpi kerhon säännöt ja kerhopaikan rajat. Osa säännöistä perustuu jokamiehenoikeuksiin ja osa yleisiin hyviin käyttäytymismalleihin. Tämän jälkeen rakensimme yhdessä majaa ja pääsimmekin melko hyvään alkuun! Söimme myös eväät retkipatjalla istuen, keräsimme oraville käpyjä ja linnuille marjoja. Osasipa kerholaisemme jopa lukea toukkien kaivertamaa kirjoitusta oksasta!Majanrakennuksen alkuvaiheet. 


Majamateriaalien hankintaa.


Majan sisällä näyttää näin hienolta.


Reipas kerholainen.


Oraville ruokaa.


Toukkien hieroglyfejä.


Linnuille evästä.


Lintujen pihlajanmarjapiilo onkin erittäin hyvässä suojassa.


Kun kerho alkoi lähestyä loppuaan, lähdimme kävelemään takaisin kohti Leikkipuisto Kimmoa, jossa etsimme hämähäkinseittejä, lauloimme hämähäkkilaulun sekä pelasimme jalka- ja koripalloa. Loppupiiriä varten siirryimme kodalle, jossa tulemme jatkossakin lopettamaan sekä pienten että isojen kerhon. Ennen loppulaulua luimme alun suomalaisesta kansansadusta"Miksi karhulla on lyhyt häntä ja ketulla valkoinen hännänpää" Marja ja Leea Simolan kirjasta "Miten joutsen sai mustat jalat - selkosatuja meiltä ja maailmalta".  Vihoviimeiseksi muodostimme loppupiirin ja lauloimme:


Nyt on leikit leikitty
ja aika lopettaa!
Hei vaan heipä hei,
on aika lopettaa!
Hei vaan heipä hei,
on aika lopettaa!

Kiitos tästä kerrasta,
on aika lopettaa!
Hei vaan heipä hei,
pian taas tavataan!
Hei vaan heipä hei,
pian taas tavataan!


Kaiken kaikkiaan ensimmäinen kerhopäivä sujui hyvin ja jäämme innolla odottamaan jatkoa! Huomenna on vuorossa pienten kerho, johon ainakin tällä hetkellä odotamme jo ihan mukavaa määrää osallistujia.Daniela ja Katri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti