Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

19.2.2016

Lomalle lompsis!

Maaliskuu lähestyy ja Partiokerho vetäytyy pienelle talvilomalle. On tullut aika kiittää mukavasta alkuvuodesta ja kääntää nokka kohti tulevaa. Muistellaan hetki ennen sitä tapahtunutta. Partiokerho sai vuoden alussa uuden ohjaajan, joka on tullut tutuksi Nupuille ja Havuille ja heidän vanhemmilleen. Saila on ollut mukana Partiokerhossa nyt reilun kuukauden ja yhteistyö on mennyt hienosti. Saila on valmistellut askarteluja tulevalle ja lukenut satuja molemmille kerhoille. Kaikki ovat malttaneet kuunnella hienosti tarinoita mm. ystävyydestä ja aisteista. Vuoden alusta Havut saivat kerhoonsa uuden jäsenen, joka on sopinut ryhmään mainiosti. Nuput palasivat joululomalta niin reippaina, että he saivat kerhoonsa kaksi uutta jäsentä, jotka ovat osallistuneet hienosti toimintaan. Talviloman jälkeen Nuppuihin tulee tutustumaan kaksi uutta kerholaista ja karhukin palaa retkiköyteen pitkältä lomalta, onhan kevät ja uudet askareet jo kolkuttelemassa oven takana.

Leikkejä ja taiteiluja Kimmiksellä.

Havut tekemässä leikkinuotiota ja Saila kertomassa hajuaistista
Tällä viikolla Havut ovat käyneet läpi tuttua aistiteemaa, missä keskityimme vuorostaan hajuaistiin. Haistelimme vuorotellen kanelia ja valkosipulia. Puhuessa lempituoksuista palasin mielessäni lapsuuden kesiin, missä vastaleikattu nurmikko tuoksui ihanalta. Saila taas mainitsi lempituoksukseen leivotun pullan. Miten hajuaisti rikastuttaakaan maailmaamme ja tuo arvokkaita muistoja mieleen.

Havut tekivät yhdessä maanantaina lumiukon ja Nuput ovat keskittyneet siivoomaan lunta kolilla. Molemmat ryhmät pääsivät laskemaan myös pikkumetsässä mäkeä ja kiipeilemään kalliolla. Kaikille on siis riittänyt tekemistä lumen ansiosta!

Lumen sulaessa pidämme taas partiokerhossa siivousviikon, missä keräämme roskia metsästä. 
Talviloman jälkeen olemme valinneet teemaksi ystävyyden ja reilun pelin, mistä kerroimme viime tekstissä. Teimme kerhoon säännön, että Partiokerhossa saa halata, muttei töniä. Lisäksi olemme olleet tarkempia siitä, ettei kerhossa leikkiä enään rosvoleikkejä, vaan keskitymme enemmän leikkeihin, missä jokainen saa olla haluamansa hahmo.

Pöle Pöllö voi joskus saman päivän aikana kokea monta tunnetta!
Lapset näyttävät tunteitaan ilosta suruun partiokerhossa. Nämä molemmat tunteet ovat yhtä tärkeitä eikä toista tunnetta olisi ilman toista. Viime viikolla partiokerhossa on itketty itkuja kun välillä vaan väsyttää tai on vanhempaa ikävä. Myös onnea ja iloa on mahtunut kerhoon, olemme hassutelleet ja säät on suosineet meitä. Ohjaajien tehtävä on pysähtyä kuuntelemaan lasta ja ohjattava lasta huomaamaan että vaikka välillä itkettää, on kaikki silti hyvin. Ja että vaikka heittäytyy maahan ja lakkaa kävelemästä, on oivalettava että tulee parempi mieli kun nousee ylös ystävien kannustaessa vieressä. Partiokerhossa ei ole kiire, on tärkeää antaa lapselle huomiota ja hyväksyä että välillä lapsilla on erinlaista päiviä, eikä aina hymyilytä.

Pöle Pöllökin näyttää tunteensa avoimesti, välillä se nukkuu pitkään puussa ja lähtee sitten ulos taas leikkeihin. Keskiviikkona koiranulkoiluttaja löysi sen havumetsästä, mihin se oli aamulla nukahtanut pienen lentomatkan jälkeen. Taitaa loma maistua myös Pölelle, joka saa loman jälkeen kaveriksi kerhoon tutut tunnenallet, kirjoja ystävyydestä ja paljon uutta energiaa.

Kiitos, hei vaan heipä hei ja pian taas tavataan!
-Sofia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti