Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

23.1.2015

23.01.2015 - Kierrätystä ja talvileikkejä

Hei,
tämä viikko alkoi partiokerhossa kierrätysteemalla. Maanantaina pelasimme isojen kerhossa kim-leikkiä, ja puhuimme siitä miten jätteet lajitellaan ja mitä vanhoille leluille tai vaatteille voi tehdä. Isojen kerhossa lapset pääsivät aiheeseen mukaan nopeasti ja pian kierrätysvinkkejä alkoikin jo tulla roimasti. "Vanhan paidan mä antaisin mun kaverille, mutta ei sit jos se ois liian rikkinäinen." Kaikki myös tiesivät, että sanomalehdet laitetaan paperinkeräykseen ja lasipullot lasinkeräykseen.

Pienten kerhossa tiistaina jatkoimme samalla aiheella, mutta yleinen mielipide oli "vähemmän höpinää ja enemmän leikkiä". Niimpä kävimme nopeasti läpi kierrätyksen perusteet ja sitten pulkkamäkeen!


"Me ollaan koulubussissa. Kaikki lapset kyytiin!"

Lapiot olivat ahkerassa käytössä.


Talvipakkaset suosivat meitä ja siitä otettiin tällä viikolla ilo irti. Lapset pääsivät joka päivä laskemaan mäkeä ja lumienkeleitäkin tuli tehtyä. Tutkimme molemmissa kerhoissa myös lumesta löytyneitä eläintenjälkiä, ja eräs kerholainen johdattikin koko ryhmän pupua etsimään.


Innokkaimmat olisivat jaksaneet kiivetä ja laskea mäkeä, vaikka koko päivän.


Torstain ja perjantain ohjelmaan kuului laululeikkien harjoittelua. Muutaman kerran se vaati, mutta pian lapset alkoivat jo yhdistää oikeita liikkeitä ja sanoja toisiinsa. Tärkeintähän oli kuitenkin pitää hauskaa, ja lämmitellä hieman pakkasen kohmettamia sormia ja varpaita.

"Me leivotaan mansikkakakkua."

Kaiken kaikkiaan tämän vuoden toinen kerhoviikko sujui mukavissa merkeissä. Minun osaltani on ollut hauska tutustua paremmin kaikkiin partiokerholaisiin ja päästä tutkimaan metsää lasten kanssa. Itkuja ja kiukunpuuskia on myös toki nähty, mutta niiden jälkeen on jokaisen lapsen huulille löytynyt taas hymy. Ensi viikolla isojen ryhmässä aloittaa uusi lapsi ja innolla odotan jo tulevia seikkailuja partiokerholaisten kanssa.

Hauskaa viikonloppua kaikille! 
- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti