Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

3.6.2016

Mukavaa kesää kaikille!


Tällä viikolla vedettiin viimeisiä päiviä Partiokerhossa. Kevät on hurahtanut aivan silmissä. Siitähän on vasta hetki, kun oli paukkupakkaset ja lapset punasineen poskineen rakenteli lumiukkoja sekä tekivät lumitöitä pitkin Kimmon puistoa. Nyt olemme jo  maaliviivan toisella puolella.


Kevätkauden aikana olemme saaneet uusia ihania kerholaisia ja samalla sanoneet heipat lapsille, joiden matka jatkui kohti päiväkotia.


Kevään aikana olemme nauttineet Pikkumetsästä sekä Havumetsästä. Kuunnelleet linnunlauluja ja laskenut kuinka monta lintua näimme matkalla päämääräämme. Olemme tykänneet bussimatkoista kohti Malmia, jossa saimme kokea hienoja elokuva kokemuksia. Olemme tutustuneet ja ystävystyneet matkavarrellamme uusiin ihmisiin sekä eläimiin. Olemme saaneet koiraystäviä Havumetsästä sekä Pöle Pöllökin tutustutti meidät hänen ystävään Simba-leijonaan.


Kerhon alkaessa tammikuussa, oli kovat paukkupakkaset. Vietimme tällöin aikaa osittain Kimmon puiston sisätiloissa mutta riemuitsimme myös lumen tuomasta toiminnasta. Rakensimme useita lumiukkoja ja teimme kauniita lumienkeleitä. Koko ajan lähestyessämme kevättä, tutkimme ja katselimme kun lumi suli pikkuhiljaa pois ja ruohon alku pilkisti lumen seasta.


Kevättä kohden seurasimme kuinka puihin tuli nuppuja ja lauloimme kukille kannustus lauluja, että ne uskaltaisivat kasvaa esiin. Taisimme onnistua hyvin, sillä kukkia näkyy nyt kaikkialla Käpylässä! Sadesäiden jälkeen matkamme taittui hyvin kastematoja laskemalla, se oli todella mieluisaa lasten mielestä.


Olemme käyneet  Käpylän kirjastossa oppimassa kirjoista, jumpanneet Päiväkoti Käpylinnan tiloissa ja kerholaiset ovat osallistuneet päiväkodin lauluhetkiin.


Partiokerhoon on aina ollut kiva tulla töihin, lapset ovat olleet reippaita ja yhteishenki kerhoissa on ollut aivan upeaa!


Kimmon puiston työntekijät ovat olleet hienosti apuna pitkin kevättä. Olemme saaneet joskus osallistua heidän lauluhetkiin ja toimintaan mitä he järjestivät pitkin kevättä. Kiitämme tämän bloginkin kautta heitä suuresta avusta!


Annoimme lapsille kortit, joissa luki tämä runo:


''Kun on oikein pieni
voi lentää linnun untuvalla,
nukkua orvokinlehden alla,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni
voi keinua heinässä heiluvassa,
levätä kukassa tuoksuvassa,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni
voi istua lumihiutaleille,
liitää maailman tuulien teille,
kun on oikein pieni.''

Tähän on hyvä lopettaa kuluneen kevään viimeinen blogikirjoutus.

Hyvää kesää jokaiselle! Terveisin, Saila :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti