Käpylän partiokerho

Partiokerho perustettiin syksyllä 2014. Tässä blogissa kirjoitamme kerhon toiminnasta Helsingin Käpylässä.

27.11.2014

27.11.2014 - Partiokerhon salainen leivontaohje

Hei!

Kuluneella viikolla olemme saaneet kerhossa nauttia lumesta ja lätäköistä. Kerhoviikko alkoi isojen kerholla, jossa rakensimme lumiukon, teimme lumipalloja ja tutkimme talvisen ilmeen saanutta kerhopaikkaa. Eräästä puusta löysimme linnunpöntön ja pohdimme millaisia lintuja siellä on mahtanut asua. Kerholaiset veikkasivat pöllöä. Onkohan siellä asunut peräti meidän kerhopöllömme? Matkalla kerhopaikalle laskimme, kuinka monet jouluvalot näemme matkan varrella. Meitä ilostuttamassa oli peräti kaksitoista toinen toistaan kauniimpaa valosarjaa! Aiomme laskea valot uudelleen joulua edeltävällä viikolla. Mihinköhän lukemaan pääsemme silloin?


Tiistain pienten kerhossa lumesta oli jäljellä enää vain rippeet, mutta onneksi muutamia kekoja löytyi sieltä täältä. Pienet jalat pyrkivät tallaamaan jokaista luminokaretta pientareilla ja kädet hamuamaan jääpaloja. Toivottavasti pääsemme pian nauttimaan valkeasta hangesta myös pienten kerhossa!

Keskiviikko isojen kerhossa sujuikin kuraisemmassa säässä. Kuraroiskeilta ei välttynyt kukaan, mutta hauskaa oli! Keräsimme ämpäreihin vettä ja hiekkaa. Niistä raaka-aineesta valmistui niin kakku kuin keittokin. Ohje hiekkamutakakkuun löytyy kirjoituksen lopusta! Nami!


Hiekkamutakakku (kaikille leikkijöille!)

1 ämpärillinen vettä
8 pientä lapiollista hiekkaa
paljon suolaa
...ja vielä enemmän iloista mieltä

Aloita täyttämällä ämpäri kuravedellä. Lisää ämpäriin n. kahdeksan pientä lapiollista hiekkaa. Kiinteämmän lopputuloksen saavuttamiseksi lisää hiekan määrää, vellimäisempi lopputulos syntyy puolestaan hiekan määrää vähentämällä. Ripottele seokseen reippaalla kädellä suolaa (vaaleaa hiekkaa tai soraa) ja sekoita antaumuksella. Tarjoile kakku heti valmistuksen jälkeen!

Hyvää viikonloppua!

Toivottaa Daniela


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti